joi, 27 februarie 2014

Creveti in sos de Ouzo a La Papagheorghiu



Ingrediente:
1 legatura mare marar proaspat tocat, ceva oregano si cimbru, 2-3 rosii decojite, 1 lingura pasta de tomate
2 linguri smantana de gatit, 3 linguri ouzo de calitate, sare marina neiodata si piper negru proaspat macinat dupa gust, 1 lingura ulei de masline extra virgin (neaparat grecesc si cu aciditate scazuta), 6-7 creveti intregi, asezonati cu sare si piper.

 Mod de preparare:

Intr-o cratita pusa  la foc mediu pe sita, caliti usor  ceapa pana se inmoaie bine si adaugati pasta de tomate. Adaugati mararul,oregano si cimbrusi rosiile intregi terminand cu smantana .Stropiti cu Ouzo dati focul mic si tineti in continuare pana cand scade de jumatate. Se condimenteaza dupa gust. Intr-o tigaie incingeti usor uleiul  si sotati usor crevetii condimentati in prealabil cu sare si piper pana isi schimba culoarea. Apoi ii scoateti si ii dati deoparte. Serviti crevetii impreuna cu sosul pregatit anterior presarand pe easupra marar proaspat tocat.

Kali Orexi!