vineri, 6 iulie 2012

Prajitura PapaGheorghiu cu cirese

Ingrediente:

400 de gr. de cirese, 10 gr. de zahar, 1 lingura faina, Pentru aluat:
125 gr. de faina, 60 gr. de unt moale, 80 gr. de zahar pudra,1 albus de ou, 60 ml. de lapte, 1/2 lingurita praf de copt. Pentru decorare: zahar pudra si scortisoara proaspat macinata

Mod de preparare:

 
spalati si uscati  ciresele dupa care puse intr-un castron le presarati cu zahar şi faina. Se amesteca si se pun la partea de jos a vasului de copt uns cu putina grasime si pudrat cu faina. Intr-un castron, combinati faina, unt si praf de copt. Adaugati zahar si albusul batut spuma. Treptat apoi se amesteca in lapte. Turnati acest aluat peste cirese, iar cu o lingură mare  aplatizati usor. Coaceţi 30 la 35 de minute la 180 ° C prin monitorizare permanenta. Lasati apoi un pic sa se raceasca si pudrati cu zahar pudra si scortisoara.



Spor la treaba si pofta buna!