sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Tarta cu branza si lamaie

Ingrediente:


o foaie de aluat fraged suficient de mare, 1 cutie de 250 gr Ricotta, 0 cutie de 250 gr Mascarpone, 1/2 lamaie confiata, coaja de la o 1/2 portocala confiata, 5+1 oua, 200 gr zahar brun, coaja proaspat rasa de la o lamaie


Mod de preparare:


Indindeti cu facaletul bine foaia de aluat si asezati-o in tava de copt tarte potrivind-o bine prin apasare si lasand marginile sa atarne peste. Intr-un vas amestecati branza Ricotta cu Mascarpone adaugati 5 galbenusuri si amestecati continuu. In alt vas bateti bine albusurile cu zaharul dupa care le incorporati cu usurelul in amestecul de branza. Adaugati acum lamaia confiata si coaja de  portocala taiata cubulete. Rasturnati acest amestec in tava, aduceti marginile aluatului spre interior, ungeti cu galbenus batut si dati la cuptor pana cand se aureste frumos si aluatul este bine facut. Cat este proaspat scoasa din cuptor radeti pe deasupra coaja de lamaie. Serviti cat este calda cu dulceata de visine sau cirese amare peste. O alta posibilitate ar fi urmatoarea: Luati cateva pere micute le puneti intr-o tava in cuptor iar cand s-au zbarcit turnati pe deasupra vin rosu amestecat cu miere, scortisoara si anason stelat si lasati sa se patrunda. Daca au fost micute le serviti ca atare daca sunt mai maricele trebuie sa le taiati in bucati mai mici.


Pofta buna!