joi, 12 ianuarie 2012

Rulourile lui Fratello Radu Comerciantul

Ingrediente:
Pentru coca: 500 ml lapte, 125 gr. unt care se lasa sa ajunga la tempertura camerei (poate fi incalzit si in microunde, dar sa nu fie cald), 1 lingurita sare marina neiodata, 3 oua intregi, 150 gr. faina. Pentru umplutura : 300 gr. Cascaval

Mod de preparare:
Se face o compozitia (ca aluatul de clatite, dar mai gros), adaugand ingredientele pe rand si amestecand constant pana se obtine un aluat uniform. Se capitoneaza cu hartie de copt tava de lucru si se toarna omogen compozitia creata mai sus in ea. Se coace circa 10 minute la temperatura medie in cuptor. Atentie daca temperatura este prea mare se formeaza bule. Se rad aprox. 300 gr. Cascaval de oaie si se presara uniform pe aluatul copt si inca cald. Se ruleaza aluatul cu ajutorul hartiei de copt. Se mai da la cuptor circa 5 minute. Ruloul va fi servit  cu smantana pe deasupra iar ca garnitura o salata de sezon.
Ca bautura se potriveste un Bordeaux Saint-Emilion grand cru, din podgoria La Croix Tourney, 2006 sau 2008. Daca nu-i, se poate bea si apa de la robinet.
Pofta buna!