Ingrediente pentr 2 persoane:
Pentru blat:
Ca sa usurati treaba puteti achizitiona aluat de paine de la brutarii sau aluat de Pizza din magazine dar nu va iesi la fel.
Pentru umputura:
5-6 cepe maricele, un borcanas de file de ansoa (cam 25 bucati) sau de hamsii, 15-20 masline negre fara samburi, o lingura mare cu miere,1 lingura de zahar pudra, 2-3 foi de dafin, 1/4 lingurita boabe de piper, sare foarte putina pt. aluat ca este pestele sarat, ierburi de Provence, 1/2 lingurita maghiran, ulei de maline extravirgin, un strop de vin alb sau rosu.
Mod de pregatire:
Aluatul se face normal amestecand toate ingredientele cu maiaua pre-pregatita. Se lasa o data la crescut intr-un vas acoperit apoi inca o data in tava de lucru.
Intr-o tigaie adanca cu capac, la foc mare, incalzim ceva ulei de masline. Se taie intre timp ceapa in inele. Cand uleiul este fierbinte se poate pune ceapa in tigaie, se adauga piper, ierburi de Provence , zahar si miere. Este important să nu se pune sare , deoarece pestele este cam sarat. Zaharul si mierea sunt esenţiale pentru a elimina aciditatea din ceapa.Adaugati si 10 fileuri de ansoa maruntite bine. se vor topi la caldura si amesteca cu ceapa. Dacă aveti posibilitatea să adaugati si o lingură de ulei de ansoa va fi si mai bine. Ca sa mai luati din saratura pestelui puteti sa-l tineti un pic in apa rece. Caliti ceapa pana cand culoarea este usor galbuie.Adaugati un pic de vin si lasati acoperit sa se inabuse bine circa 10-15 minute. Nu prea mult, deoarece se va mai gati si in cuptor. Ungeti aluatul crecut deja cu ulei de masline si turnati amestecul peste Asezati frumos apoi fileurile ramase si maslinele presarai cu maghiran si dati la cuptorul bine incalzit. Cand este gata (se vede aluatul ca s-a aurit) scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca sau serviti imediat asa fierbinte dupa cum va place. Alaturi un vin rose si o salata de cruditati.
Pofta buna!