Kalasouna este placinta cu branza,un produs traditional in insula Folegandros.Daca mergeti pe acolo (si merita pentru ca este foarte frumos) incercati si acest preparat delicios.
Ingrediente:
un pachet e aluat fraged si unul de foi de placinta, 4 cani de branza Mitzithra rasa sau daca nu aveti puteti folosi branza Feta maruntita, 2 oua batute energic, 4 - 5 cepe mari rase, ulei de masline pentru ungerea foilor, piper proaspat macinat dupa gust, olegatura de patrunjel si una de busuioc maruntite, un varf de cuţit de sare (optional - depinde de cat este de sarata branza).
Mod de preparare:
Se clateste ceapa rasa cu multa apa pentru a mai reduce gustul puternic. Branza se amesteca cu ceapa, sarea si ouale,patrunjelul si busuiocul. Ungeti o tava dreptunghiulara de copt cu ulei. Incepeti sa intindeti foile prima fiind o foaie de aluat fraged pe care o veti unge cu ulei. Se toarna amestecul. Acoperiti amestecul cu un cateva foi de placinta unse fiecare cu ulei.
Kali Orexi !Pofta Buna!