vineri, 15 iulie 2011

Revithokeftedes me Garides-Chiftelute de naut cu creveti

Ingrediente:

250 grame naut, 1 ceapa medie ca dimensiune tocata fin, 3-4 catei de usturoi tocati fin,  o legatura ceapa verde optional maruntita fin,
½ ceasca patrunjel fin tocat, 1 / 3 ceasca, fenicul proaspat tocat marunt, 2 linguri menta proaspata tocata marunt, 150 grame creveti fierti timp de 5 minute si taiati in bucati mici, 1 lingurita sare marina neiodata, piper negru proaspat macinat,1 lingura ulei de măsline, ½
lingurita chimion,  1/2 lingurita boia de ardei afumata, 1 ceasca bulgur fin, 1 ceasca faina, ½ ceasca ulei de masline pentru prăjit


Mod de preparare:

Lasati nautul la inmuiat peste noapte sau folositi naut la conserva. Daca nu este din conserva fierbeti-l un pic sa se inmoaie. Intr-un procesor de alimente adaugati nautul impreuna cu cateva linguri de apa si mixati pana se transforma intr-o pasta groasa. Adaugati ceapa, usturoiul si uleiul de masline continuand amestecarea. Adaugati bulgurul, ceapa verde, patrunjelul,feniculul, menta, crevetii si condimentele si  amestecati bine. Se acopera cu folie si se lasa in frigider pentru cel putin două ore. Apoi formati chiftele, tavaliti-le prin faina  si prajiti-le in ulei suficient. Le scoateti pe prosoape de bucatarie inainte de servire. Seviti alaturi de niste creveti pregatiti dupa cum va place, o salata de sezon si un pahar de Retzina.



Kali Orexi!Pofta buna!
Kalo Sabbatokuriako!Weekend minunat!