duminică, 3 iulie 2011

Sykotakia Tiganita me lemoni-Ficat prajit cu lamaie

Ingrediente:


1 ficat de miel sau oaie + ceva alte organe, 2-3 cepe taiate ineluse, sare si piper dupa gust, zeama de la 2 lamai, 2 frunze de dafin, un picut de vin alb sec.




Mod de preparare:


Se spala bine si se curata ficatul si eventualele organe si se taie in bucati marunte. Se taie ceapa ineluse. Intr-o tigaie cuprinzatoare se incalzeste un pic de ulei de masline se tapeteaza fundul cu ceapa, iar deasupra se aseaza ficatul maruntit. Se inabuse 7-8 minute la foc mic fara amestecare ci doar dand cu o spatula de lemn sa nu se prinda de fund. Se adauga apoi vinul, sarea si piperul, foile de dafin si se continua gatirea cel putin 20-25 minute sau pana cand ficatul si organele sunt patrunse bine (s-ar putea sa dureze chiar si mai mult) avand grija sa fie lichid cat de putin in tigaie. Tigaia trebuie acoperita cu capac de sticla termorezistenta. Amestecam din cand in cand. La sfarsit se adauga zeama de lamaie  si se serveste cald preparatul cu cartofi facuti la cuptor cu rozmarin. Alaturi un pahar aburind de Retzina de la gheata.


Kali Orexi!Pofta buna!