marți, 28 iunie 2011

Kalokairini Strapatsada-Strapatsada de vara

Ingrediente
 

2-3 ardei verzi (taiati în ineluse), 2 rosii (facute piure in blender), 2 oua (batute energic), o bucata de Fetta sau Graviera rasa, 1/2 lingurita  oregano, ulei de masline cat este necesar sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

 

Gatiti ardeii pana se inmoaie un pic, adaugati rosiile in tigaie si amestecati pe foc mic 2-3 minute pana cand se lasa sosul din tomate. Se adauga incet ouale sarea si piperul si se amesteca gentil. Adaugati apoi branza si oregano si mai tineti pe foc pana se face. Serviti cu paine proaspata . De mancat rece


A doua varianta

 
Ingrediente:


6 oua, 500 gr.  rosii, 75 gr.  unt , 75 gr. Fetta maruntita, 1 lingura  smantana ,1 catel de usturoi,1/4 lingurita zahar brun,1/2 lingurita oregano, piper negru si rosu proaspat macinat, sare marina neiodata dupa gust, kafkalithres/patrunjel tocat fin.

Mod de preparare


Se pun in tigaie rosiile decojite si tăiate cubulete inpreuna cu sucul lor, sare, piper, oregano, zahar, usturoi si unt. Fierbeti la foc mic pana cand rosiile au tras tot lichidul si se ingroasa sosul. Apoi se toarna  ouale batute, Fetta, patrunjelul si smantana. Se amesteca cu o spatula de lemn. Serviti pe paine prajita presarata cu patrunjel.



Kali Orexi!Pofta buna!