miercuri, 8 iunie 2011

Peponi Gemisto-Pepene galben umplut

Deoarece am vazut ca au inceput sa apara pepenii galbeni, sunt si ceva fructe de sezon pe piata este drept cam toate importate de parca Romania nu mai produce nimic, m-am gandit sa fac aceasta reteta usoara si delicioasa.

Ingrediente:

1 pepene galben intreg, 1 pachet jeleu de fructe la alegere sau preparati dvs jeleul dupa reteta de mai jos, fructe de sezon asortate, taiate bucatele mici (puteti folosi si un cocktail de fructe din conserva), frisca si inghetata de pepene pentru decorat.



Mod de preparare:


Splati bine pepenele sub jet de apa din abundenta. Cu atentie taiati-l la un capat in asa fel incat sa va permita sa scoateti simburii cu ajutorul unei linguri cu coada lunga. Intr-un castron pregatiti fructele iar  in altul preparati jeleul conf. indicatiilor de pe pachet.Varianta ar fi sa preparati dvs un jeleu delicios de fructe. La un pahar de fructe puneti cam 3/4 pahar zahar si 20 gr. gelatina.Fructelele le striviti bine si le treceti apoi prin sita. Peste fructele stoarse turnati 1.1/2 -2 pahare de apa si dati intr-un clocot, dupa care strecurati. In zeama obtinuta adaugati gelatina dizolvata in prealabil in apa calduta.Dati la foc din nou amestecand continuu pana la fierbere dupa care dati la rece. Cand s-a racorit un pic adaugati si piureul de fructe ramase dupa strecurare, amestecati bine cu telul pana la consistenta spumoasa si turnati peste fructe in pepene ca mai jos. Umpleti cu grija pepenele cu fructe dupa care turnati si jeleul si puneti capacul la loc. Dati la rece peste noapte. Taiati apoi in felii si serviti decorat cu frisca si inghetata de pepene galben.

Kali Orexi!Pofta buna!