marți, 19 aprilie 2011

Skordomakarona-Preparat traditional grecesc din Saptamana Mare-Joia Mare



O reteta simpla si rapida cu ulei, usturoi si pasta de tomate pentru iubitorii de usturoi.


Ingrediente pt. 4 persoane:


1 pachet de spaghete Nr. 10 ,6-7 catei de usturoi , 2 linguri de ulei de masline ,2-3 linguri pasta de tomate , 1/2 ceasca busuioc grecesc maruntit,piper proaspat macinat dupa gust.


Mod de preparare:


Intr-o oala se fierbe apa cu sare si un pic de ulei pentru paste.Int-o  tigaie adanca si cuprinzatoare se adauga ulei de masline, cateii de usturoi tocati (bucati nu prea mici) si se calesc amestecand continuu , dupa care se iau de pe foc. Cand fierbe apa se pun pastele si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj, dupa care se scurg, se clatesc cu apa rece si se rstoarna peste  usturoiul rumenit, punand la loc pe foc si amestecand constant. Se adauga  pasta de tomate si busuiocul si se continua  amestecarea ca sa se raspandeasca uniform printre spaghete. Inainte de servire presarati piper prosapat macinat.

Kali Orexi! Pofta Buna!