vineri, 11 martie 2011

Fasolakia Yiahni -mancare de fasole verde in sos de tomate

Ingrediente:

750 gr fasole verde (in acest anotimp de iarna -primavara luati din aceea congelata),1/4 ceasca ulei de masline extravirgin cu mirodenii in el,2 legaturi de ceapa verde, o ceapa mare alba taiata fin,4-5 catei de usturoi maruntiti,2 cartofi albi taiati in sferturi,2 zuchinni taiati in bucati mititele, 4-5 rosii taiate cubulete,2 lingurite pasta de tomate,1 legatura mare de patrunjel si una de marar taiate fin, 2 frunze de dafin, 3-4 cuisoare,sare si piper dupa gust, 1 cana vin rosu.


Mod de preparare:


daca folositi fasole verde proaspata spalati-o bine si taiati-i capetele, scoteti-i atele daca are si lasati-o la scusr un pic; la cea congelata doar o dezghetati si o clatiti un pic si tot asa o lasati la scurs.Incalziti uleiul intr-o cratita mai maricica si soatati ceapa si usturoiul, dupa  care adaugati rosiile date pe razatoare si pasta de tomate diluata intr-o cana de vin rosu. Dupa  ce a dat intr-un clocot adaugati si fasolea ,cartofii asezonati cu piper adaugati foile de dafin si cuisoarele, apa cat sa acopere si lasati la foc micut. Dupa vreo 15-20 minute adaugati si zuchinni care fierb mai repede si continuati sa fierbeeti acoperi pana cand cartofii s-au inmuiat suficient, apa s-a evaporat si a ramas un sos consistent.cam cu 10 minute inainte de a se termina mncarea de fiert adaugati mararul si patrunjelul.Serviti mancarea fierbinte cu sos mult in farfurie ,cu niste paine cu masline alaturi si cu niste ceapa rosie taiata in sferturi.

~