duminică, 20 februarie 2011

Kritiko tyri kai melopita-Placinta Cretana cu branza si miere

Aceasta placinta delicioasa este varianta cretana la ce cunoastem noi drept "Cheese Cake"


Ingrediente:


1 ceasca faina ,1/2 lingurita de sare, 350 gr branza proaspata de vaci (sau Ricotta),1 lingura+1 / 2 cana de zahar brun,5 linguri unt moale, 1 / 2 cana miere, 3 oua batute energic, coaja rasa de la o lamaie sau de la o portocala, un capetel de baton vanilie, 1/2 lingurita scortisoara

 

Mod de preparare:


Cerneti faina intr-un castron mare de lucru, adaugati apoi sarea, 1 lingura de zahar si untul precum si cu usurelul apa rece de la frigider. Amestecati cu mana pana transformati intr-un aluat compact. Cand este gata il infasurati strans intr-o folie de plastic si-l dati la frigider pentru o ora.Intre timp incalziti cuptorul la maxim. Dupa ce s-a odihnit aluatul la rece il scoateti si-l intindeti cu facaletul pe masa presarata cu faina, pana ii dati forma tavii in care veti coace dar cu 1-2 cm mai mult decat aceasta.Impaturiti-o apoi in jumatate si asezati-o in tava de copt. Cu mana apasati usurel spre exteriorul tavii  pana va ies cam cu 1-2 cm din tava marginile. Acoperiti cu  o folie de aluminiu peste care puneti niste boabe de fasole ca sa o tina apasata si coaceti partial pentru 15 minute(cam pana cand se aureste partial). Lasati sa se răceasca inainte de a scoate fasolea si folia .In tot acest timp amestecati intr-un castron branza, zaharul , vanilia scortisoarasi mierea, adaugati pe rand ouale si coaja de lamaie/portocala amestecand bine.Cand s-a racit bine coca se toarna amestecul peste ea se niveleaza bine si se da la cuptor pentru 40-45 minute sau pana cand fata este maroniu aurie si au aparut fisuri pe ea.Poate fi consumata atat fierbinte cat mai ales rece.
 
Kali Orexi1 pofta Buna!