vineri, 11 februarie 2011

Papas Gheorghiu kéik me portokália- Kek cu portocale a la Papa Gheorghiu

Ingrediente:

500 gr. de faina de patiserie, o  lingurita praf de copt , un  varf de cutit de sare ,1 pachet de 200 gr unt , 2 cesti cu zahar zahar ,5 oua ,1 ceasca cu lapte  caldut, ¼ ceasca lichior de portocale , coaja rasa de la o portocala ,2 lingurita apa de portocale , 3-4 linguri de cacao ,1/2 ceasca migdale zdrobite marunt
Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la maxim.Ungeti cu unt un vas de copt de preferat din acela care are in mijloc un con si care permite coacerea la interior (se gasesc atat de metal cat si de sticla termorezistenta). Intr-un castron mai maricel puneti impreuna faina,praful de copt si sarea si amestecati un picut.separat bateti cu mixerul sau cu mana untul (aproximativ 5-6 minute) adaugand gradual zaharul pana devine spumos si cremos.Apoi se adaugă ouale,  unul cate unul,laptele amestecand bine dupa fiecare adaugare si faina in ploaie (in ordinea aceasta) . Adaugati apa de portocale, coaja de portocala si lichiorul de portocale şi bate pana la incorporare. Se toarna ¾ din aluat in tava pregatita.  In restul de aluat se adaugă 3-4 linguri de cacao se bate din nou, adaugand si o lingura sau doua de lapte, daca este necesar. Se adauga pe partea de sus a aluatului deja pus in forma si se netezeste Deasupra se presara migdalele.Dati la cuptor si coaceti pentru circa 50-60 minute sau pana cand prajitura este bronzata deasupra iat la testul cu paiul de trestie acesta iese curat. Scoateti prăjitura din cuptor si lasati-o sa se raceasca timp de aproximativ 10 minute, dupa care o puteti rasturna cu grija sa nu o sfarmati pe un platou de servire. Se orneaza deasupra cu zahar pudra si scortisoara macinata.

Kali Orexi!Pofta Buna!