miercuri, 19 ianuarie 2011

Horiatiki Salata-Salata Taraneasca-Reteta Greceasca

Chiar daca suntem in plina iarna (temperaturile de afara nu prea ne conving) m-am gandit ca o portie de vara si de Grecia nu ar strica asa ca postez aceasta reteta de Salata Taraneasca sau cum o cunoaste toata lumea Salata Greceasca.



Ingrediente:

2 rosii ,1 / 2 castravete felii ,1 / 2 ardei gras verde tocat , 1 tulpina de telina , 1 / 2 salata verde  1 ceapa taiata,1 lingura de capere murate ,5-10 masline (cele de Kalamata sunt cele mai bune),150 g de branza fetta maruntita sau tocata cubulete, 1 / 4 ceasca de ulei de masline extravirgin, 1-2 linguri de otet Balsamic sau dupa gust ,sare si piper dupa gust, un pic de busuioc verde si un pic uscat pentru asezonare


Mod de preparare:




 Spalati bine toate vegetalele si rupeti salata in bucati potrivit de mari. Puneti-o  intr-un bol de salata. Taiati rosiile in feli, castraveţi in jumatate si apoi  in sferturi , telina, ceapa si ardeiul gras in bucati potrivite şi adaugati-le in bolul de salata. Adaugati uleiul de masline, otetul, sarea si piperul dupa gust si amestecati cu doua spatule pentru salata.Se adauga  maslinele peste salata, se presara capere murate si in partea de sus se pun bucatile de branza Fetta , se asezoneaza cu busuioc verde si uscat. Salata Horiatiki  este gata de  servit.

 


Kali Orexi! Pofta Buna!