vineri, 14 ianuarie 2011

Kolokithokeftedes -Chiftelute din dovlecei

Keftedes (chiftelute) se pot face cu aproape nimic. Cele mai  familiare in Grecia sunt din carne  tocata de miel, de vita, porc sau de pui servite cu cateva picaturi de lamaie proaspat stoarse. Grecii, au deasemenea, dragostea de a folosi o abundenta  de legume disponibile, cum ar fi spanac, verdeturi salbatice, rosii, vinete şi dovlecei, facând din ele gogoşi. Legumele sunt intotdeauna tocate si amestecate cu ceapa uscata sau ceapa verde si ierburi proaspete sau uscate, apoi legate cu un ou , pesmet, faina sau branza, inainte de a fi prajite.  Bucurati-va de aceasta reteta greceasca usor de facut !



Ingrediente:
2 dovlecei mai maricei, cojiti si rasi marunt,2 legaturi ceapa verde fin tocate ( in lipsa se poate pune si ceapa uscata),150 branza feta, maruntita ,1 / 2 cana  kefalotiri sau parmezan ras, 2 oua batute energic,  o legatura marar proaspat tocat fin , 4 linguri de menta proaspata tocata marunt ,1.1/2  ceasca cu faina,sare si piper negru proaspat macinat dupa gust, uleiul de masline pentru prajit ,1 / 2 lamaie.

Mod de preparare:

Se amestecă dovleceii rasi, ceapa verde, branzeturile, ouale si ierburile impreuna intr-un castron mare. Adaugati la amestec faina,  condimentati după gust cu sare şi piper si  amestecati bine. Acoperiti si dati la frigider pentru cel puţin 30 de minute. Incalziti uleiul de masline într-o tigaie cu fundul gros si antiaderenta daca aveti.  Formati din  amestecul  de dovlecei, gogoşi/chiftelute plate, adaugand un pic de faina mai mult in cazul in care amestecul este prea umed. Prajiti-le mai multe la un moment dat timp de 5 minute pe fiecare parte sau pana se rumenesc.  Folosind o spatula, transferati
gogosile/chiftelutele pe prosoape de hartie sa se scurga. Lasati-le intr-un loc cald in timp ce prajiti  restul de amestec. Serviti-le picurand pe deasupra  zeama de lamaie. Profita de aproximativ 30 gogosi/chiftelute

Kali Orexi!Pofta Buna!