miercuri, 2 februarie 2011

Pastitsio me Poure- Placinta cretana

Reteta  acestui preparat am cules-o intr-o calatorie in  insula Creta. Se face foarte usor si are avanrtajul ca se poate prepara cu cateva zile avans , fiind doar necesara incalzirea la servire.


Ingrediente
350 gr. carne tocata amestecata de vita si miel/capra,2 legaturi mari de marar tocat fin, 1,2 kg. cartofi albi curatati si taiati sferturi,3 cepe mari rosii tocate fin,1 ceasca ulei de masline extravirgin, 6 oua, 1 legatura mare de patrunjel ,3-4 rosii taiate cubulete,350 gr. Kefalo Gravieri sau Parmezan ras,150 gr. unt topit, sare si piper dupa gust 1 lingurita scortisoara, o nucsoara rasa, 1 pahar de vin rosu, 1 pachet de aluat fraged.


Mod de preparare:

Se fierb cartofii in apa  cu ceva sare. Dupa ce s-au fiert si i-am lasat un pic sa se raceasca adaugam 4 oua, mararul si 1/2 din branza rasa si amestecam bine. Intr-o tigaie adanga sotam ceapa in ulei de masline fierbinte dupa care adaugam carnea si o maronim pe toate partile bine, adaugam rosiile, patrunjelul, sarea si piperul, scortisoara si nucsoara. Turnam si vinul si lasam pe foc micut cam 20-30 minute (atentie sa nu scada lichidul si sa se lipeasca de fund). Luam de pe foc si lasam la racit, dupa care adaugam si celelelate doua oua si amestecam bine.Ungem cu unt topit o tava de lucru si intindem  foaia de aluat pe care o ungem si pe ea cu unt topit dupa care rasturnam  din jumatate din cantitatea de cartofi , peste care punem carnea, iar ultimul strat cartofi din nou..Deasupra se toarna untul topit si restul de branza rasa. Dati la cuptorul bine incins si apoi pus la foc mediu pentru 40-45 de minute. Serviti preparatul caldut cu niste iaurt grecesc langa (se gaseste in Hypermarketuri de la firma Olympus).

Kali Orexi! Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere