marți, 14 decembrie 2010

Feijoada (mancare de fasole specifica Braziliana de pe vremea sclavilor)

Ingrediente:

0.5 kg de carnati de porc, diferite feluri variate (cârnaţi afumati, chorizos, etc), 0.5 kg carne de vită afumata, bacon sau costita tăiata în bucăţi, 400 gr. muşchi file de porc afumat, 0.5 kg carne de vită tăiata în bucăţi, puteti sa puneti si niste coaste de porc ca dau gust bun, 2 ardei roşii iuti mici, sare si piper dupa gust, 3 frunze de dafin,0.75 kg  fasole rosie sau neagra daca gasiti ,4-5 cepe rosii  si o capatana de usturoi, fin tocate, o ceasca ulei de masline extravirgin.


Mod de preparare:

Puneti fasolea la inmuiat cel putin 12 ore. Dati-o in in trei ape in clocot cu 1/2 lingurita bicarbonat. Dupa aceasta adaugati fasolea intr-o oală de dimensiuni medii cu sare, usturoi si frunze de dafin. Taiati carnatii  şi alte tipuri de carne în cuburi mici si le adăugati in oală. Adaugati apa fierbinte cat sa acopere. Tineti la fierbere  acoperit timp de aproximativ 45 minute. Intr-o tigaie separata sotati ceapa şi usturoiul în ulei de măsline până se inmoaie dupa care  se adaugă la feijoada. Mai gatiti pentru alte 15 minute.Traditonal Feijoada se serveste cu orez alb fiert, varza tocata ,cu felii de portocale decojite si cu Farofa (2 linguri de unt ,300 gr. bacon cubulete ,1 / 2 ceapa rosie cuburi , 1 / 2 cana masline Kalamata tăiate în jumătate, 300 gr  faina de manioc, 2 legaturi patrunjel tocat ,3 oua fierte tari taiate cuburi; In untul incins sotati  baconul si adaugati apoi ceapa si tineti pana la caramelizare dupa care adaugati si restul de ingrediente ). Puteti avea alaturi cateva pahare de Caipirinha.


Notă: Pentru a face feijoada cremoasa, puneti ½ ceasca de fasole neagră fiarta în blender dupa care se adaugă la feijoada. Puteţi adăuga, de asemenea, 500g de coaste afumate.


Pofta buna! Saúde!