luni, 13 decembrie 2010

Tort de Craciun

Ingrediente:

250 gr. unt,250 gr. zahar brun,, 4 oua, 250 gr. faina, 400 gr. stafide,100 gr coaja de portocala confiata,100 gr. cirese confiate,50 gr. migdale maruntite ,1 lingurita miere, 4 linguri coniac, 1 lingurita de 4 mirodenii (amestec de scortisoara, cuisoare, enibahar si nucsoara). Pt. glazura 1 kg. zahar pudra,4 albusuri,zeama de la o lamaie, un picut de baton de vanilie.

Mod de preparare:

Se bate spuma untul ( inmuiat) cu zaharul si ouale intregi (puse pe rand). Se amesteca in faina stafidele, ciresele si migdalele apoi se adauga mierea mirodenile si coniacul. Se amesteca  cele 2 compozitii usurel. Se unge cu unt o tava de 20 cm diametru, se tapeteaza cu hartie de copt (lasand  4 cm peste marginea formei deaorece compozitia creste). se rastoarna compozitia in tava si se lasa la foc mic 2.1/2 ore dupa care  se scoate se lasa sa se raceasca si se glazureaza (glazura se prepara astfel: se bat albusele spuma se adauga zeama de lamaie si se inglobeaza apoi zaharul cu cate putin, la sfarsit adaugam si vanilia). Se da apoi la rece inainte de servire.

Sarbatori fericite!