joi, 25 noiembrie 2010

Chirino sto fourno ( carne de porc la cuptor cu cartofi)

Ingrediente:
2 kg. carne de porc taiata bucati mari, 1 kg cartofi rosii taiati bucati mari, 4-5 cepe rosii taiate mare, 4-5 rosii taiate felii groase, sare si piper dupa gust, 3 batoane scortisoara, 3 frunze de dafin, 1 ceasca de cafea cu ulei de masline, 1 pahar de vin rosu.

Mod de preparare:
Intr-un vas de ceramica sau lut se pun la un loc bucatiile de carne si cartofi, se adauga ceapa si rosiile, sarea si piperul si se toarna uleiul si vinul. Se pun batoanele de scortisoara si frunzele de dafin. se amesteca totul cu mana . Se acopera cu folie sau se pune capacul la vas si se da la cuptor pentru 1,1/2 ora.Se scoate capacul si se mai lasa la cuptor inca o jumatate de ora. Se serveste calda cu muraturi sau salata de varza.

Kali Orexi!