luni, 22 noiembrie 2010

Kanelonia me Kima kai Piperies (Canelonii umpluti cu carne tocata si ardei)

 Ingrediente pentru compozitie:

  500g de cannelloni, 350g de carne amestec oaie si vita tocată,400g de roşii coapte, curăţate şi tocate cubulete, 1 ceapa rosie mare tocata marunt, 3 ardei grasi (rosu, verde, galben), taiati in bucati mici , 1 / 2 cana de ulei de măsline extravirgin, 75 gr.de unt, 1 / 2 cană de brânză rasă Kefalograviera,nucsoara , scortisoara sare si piper dupa gust.

Ingrediente pt. sos:

400g de roşii coapte, curăţate şi tocat, 2 linguri cu pasta de tomate,1 cană cu  apa, 3 catei de usturoi ras, o legatura de patrunjel tocat fin, 1 lingurita de zahar, 1 / 4 ceasca de ulei de măsline extravirgin,sare si piper dupa gust


Mod de preparare:


Perpeliti ceapa în ulei de măsline fierbinte pana se inmoaie 2-3 minute, adaugati carnea tocată şi  prăjiti usor pana se coloreaza toata carnea. Se adauga rosiile tocate, ardeiul tocat, scortisoara,nucsoara sarea şi piperul după gust şi se fierbe pentru aproximativ 30 de minute pe foc mic.Lăsaţi compozitia sa se racesaca inainte de a incepe umplerea in acest fel caneloni nu se vor rupe. Se presara cu Kefalograviera rasa şi se amestecă.
~ Filling should be hard and not runny. ~ De umplere trebuie să fie greu şi nu curge.Se incepe umplerea canelonilor incet si cu grija cu ajutorul unei lingurite.Dupa ce i-ati umplut prparati si sosul.Intr-o  tigaie cu fund adanc adaugati toate ingredientele şi le fierbeti pe foc mic timp de aproximativ 20 de minute. Se topeşte untul si cu o pensula ungeti peretii tavii ina care veti face preparatul. Puneti  in tava de  preparat caneloni în rânduri, un pic separati unii de altii acoperiti cu sosul preparat si puneti o foaie de aluminiu deasupra si dati la cuptor pentru 20 minute.dupa acest timp scoateti folia presarati  branza Kefalograviera rasa asigurati-va ca mai este sos si daca nu completati cu un pic de apa calduta si mai coaceti inca 10 minute.Lasati preparatul sa se raceasca un pic ca sa nu se rupa la servit si puteti sa-i mancati. Puneti pe deasupra smantana proaspata.

Kali Orexi!